Најчешће грешке приликом чишћења: Због ових ствари бактерије и прљавштина и даље могу остати на површинама

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 08:01

Најчешће грешке приликом чишћења: Због ових ствари бактерије и прљавштина и даље могу остати на површинама

Које су то ствари на које не обраћамо довољно пажњу приликом чишћења? Фото: Pexels/Anna Shvets Приликом чишћења куће многи праве грешке које би требало избећи.
Када чистимо кућу тражимо начине да чишћење учинимо бржим и лакшим. Али коришћење одређених пречица може дугорочно да отежа.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Да би вам кућа блистала потребно је да се отарасите лоших навика, као и да схватите које грешке можда правите приликом чишћења куће.
Користите превише средства за чишћење Ако није довољно опрана, површина коју сте очистили постаће магнет за прљавштину. Експерт саветује да увек користите један по један производ, у количинама које препоручује произвођач.
Такође, немојте прескакати испирање ако је то препоручено на етикети. Из тог разлога, увек треба да прочитате упутства за употребу.
Користите прљаве крпе за чишћење Ако ваша машина за прање веша има непријатан мирис, наравно да ће се он пренети на одећу. Такође, ако је врећица у усисивачу пуна прашине, усисивач неће радити како треба. Подразумева се и да прљаве крпе и сунђери само шире бактерије.
Одвојите време да темељно очистите крпе и уређаје након сваке употребе. Најпре их потпуно испразните или оперите у топлој води и додајте дезинфекционо средство.
Користите средства за чишћење која су абразивна Овакви производи могу да униште заштитне слојеве намештаја, паркета и сл. Такође, можете угрозити здравље својих љубимаца и чланова породице.
Тако, на пример, избељивач са хлором може послужити као одлично дезинфекционо средство, али га не треба користити за уклањање прљавштине.
Брисање прашине након завршетка усисавања Просторију прво треба добро очистити ‘од врха до дна’, како не бисте приметили прашину након усисавања. Дакле, почните од полица и затим наставите.Такође, не заборавите да често испирате крпе.
Recept dana: Špargle sa parmezanom iz rerne

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најчешће грешке приликом чишћења: Због ових ствари бактерије и прљавштина и даље могу остати на површинама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.