Мирнија ноћ у Француској, Макрон одржао хитан састанак владе

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 07:34

Мирнија ноћ у Француској, Макрон одржао хитан састанак владе

Француски председник Емануел Макрон наложио министрима на синоћ одржаном хитном састанку владе да министри „наставе да чине све како би се успоставио ред и гарантовао повратак безбедности и мира у француским градовима, где већ шест дана трају немири изазвани полицијским >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << убиством малолетног Наела М. Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig Председник Француске је указао да „влада мора и даље даноноћно да буде уз полицију, жандарме, судије, чиновнике и ватрогасце“.
„Морамо прво да одвојимо време да оквалификујемо догађаје пре него што донесемо закључке“, поручио је шеф државе највишим француским званичницима.
На захтев Макрона, премијерка Елизабет Борн ће данас примити председнике посланичких група у Народној скупштини, пренео је БФМТВ.
Протекла ноћ била је мирнија него претходне и полиција је привела свега 78 изгредника, скоро 10 пута мање него у ноћи из суботе на недељу.
У Паризу је ухапшено око 20 изгредника, али на местима на којима су се претходних дана жестоко сукобљавали демонстранати и полиција ноћас је било релативно мирно, наводи БФМТВ.
Само у ноћи са суботе на недељу ухапшено је 719 људи, повређено је 45 полицајаца и жандарма, запаљено је 577 возила и 74 објекта, док је на јавним путевима забележен 871 пожар, саопштило је француско министарство унитрашњих послова.
Након што је у недељу увече примио премијерку Елизабет Борн и седам министара, председник државе Емануел Макрон данас ће се састати са председником Сената Жераром Ларшеом, а затим и са Јаел Брон-Пиве, председавајућом Народне скупштине.
Макрон ће у уторак примити у Јелисејској палати и 220 градоначелника и председника општина у којима су се протеклих дана демонстранти жестоко сукобљавали са полицијом и палили аутомобиле и куће, саопштено је из председничке администрације.
Šolc: Nemačka sa zabrinutošću posmatra nemire u Francuskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мирнија ноћ у Француској, Макрон одржао хитан састанак владе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.