Лајчак: На северу КиМ стање и даље крхко упркос корацима за смањење тензија

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 07:24

Лајчак: На северу КиМ стање и даље крхко упркос корацима за смањење тензија

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је, упркос корацима за смањење тензија, ситуација и даље крхка на северу Косова и Метохије. Фото: Танјуг/дописник Ким „Нажалост, упркос постојању јасних корака за успешно смањење тензија, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуација је и даље крхка“, навео је Лајчак.
Он је на Фејсбуку написао да је провео последња два дана у Бриселу, где је са својим тимом блиско сарађивао са међународним партнерима на координацији следећих корака у решавању текуће кризе на северу КиМ.
Лајчак је рекао да је разговарао са члановима Одбора за спољне послове Европског парламента и генералним директором Генералног директората Европске комисије за суседство и преговоре о проширењу (ДГ-НЕАР) Гертом Јаном Коопманом о ситуацији на северу КиМ и најновијим дешавањима у дијалогу Београда и Приштине.
Osmani predstavio ambasadorima OEBS-a svoj plan za deeskalaciju na severu Kosova i Metohije


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лајчак: На северу КиМ стање и даље крхко упркос корацима за смањење тензија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.