Вучић упутио саучешће: Са тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 20:13

Вучић упутио саучешће: Са тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је са „посебном тугом“ примио вест о смрти чувара српског гробља „Зејтинлик“ у Солуну Ђорђа Михаиловића и упутио саучешће породици и поштоваоцима „ове часне старине“. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Вучић је на Инстаграму >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истакао да је Михаиловић „отишао тихо, јер је тако и живео“, показавши целом српском роду да однос према прецима одређује будућност према потомцима.
„Са посебном тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића, чувара гробља Зејтинлик, на којем почивају српски јунаци и страдалници албанске голготе, али и чувара колективног сећања на један од најславнијих херојских периода наше историје“, навео је Вучић.
Вучић је Михаиловића описао као скромног и тихог, верног својој отаџбини и народу, и истакао да је он своја задужења обављао ревносно и са огромним поштовањем према сенима оних којима је Србија била највећа светиња.
„Са истом преданошћу је гостима и посетиоцима причао о подвизима наших ратника, због којих је Србија данас поносна на свој слободарски дух и предачко наслеђе. Поштован и вољен од народа, достојан дужности која му је поверена, чика-Ђорђе је отишао тихо, јер је тако и живео, показавши целом нашем роду да однос према прецима, одређује будућност потомцима“, навео је Вучић.
Председник Србије изразио је дубоко саучешће породици и поштоваоцима „ове часне старине“.
„Нека почива у миру“, поручио је он.
Чувар српског гробља „Зејтинлик“ у Солуну Ђорђе Михаиловић преминуо је данас у 96. години, саопштио је српски министар спољних послова Ивица Дачић.
Tužna vest iz Soluna! Preminuo Đorđe Mihailović, dugogodišnji čuvar Srpskog groblja „Zejtinlik“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић упутио саучешће: Са тугом сам примио вест о смрти Ђорђа Михаиловића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.