Савети за мршављење који доносе више штете него користи

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 20:00

Савети за мршављење који доносе више штете него користи

Многи савети за мршављење ће штетити вашем телу, чак и ако доводе до губитка тежине. Дијететичари су открили савете за мршављење који старе тело, па их никада не би требало да користите. Фото: Pixabay/ mojzagrebinfo Бројање калорија У почетку ћете можда помислити да је бројање калорија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одлична идеја, с обзиром на то да губитак тежине захтева калоријски дефицит. Међутим, требало би да се више фокусирате на уравнотежену исхрану него на калорије
Недовољан унос протеина Иако можда мислите да је важан само дефицит калорија, ако не уносите довољно протеина, вероватно нећете успешно смршати. Не само то, можете убрзати старење. Наиме, губитком килограма губимо сало и мишиће. Губитак мишића успорићемо метаболизам и смањити снагу, као и потенцијално изазвати губитак коштане масе. Због тога би требало да уносите најмање 25 до 30 грама протеина по оброку у комбинацији са умереним количинама интегралних житарица, биљних влакана и здравих масти, саветују стручњаци.
Једење производа за замену оброка Замене за оброк могу бити штетне не само за одржив губитак тежине, већ и за опште здравље. Редовна конзумација високо прерађене хране повезана је са бројним хроничним болестима. Елиминација угљених хидрата Аткинсон, кето, ЛЦХФ су само неке од дијета које су нас навеле да мислимо да су угљени хидрати наш непријатељ. Међутим, то није тачно. Док је избегавање додатих шећера и рафинисаних угљених хидрата корисно за губитак тежине, избацивање сложених угљених хидрата попут свежег воћа, скробног поврћа и целих житарица може успорити губитак тежине, па чак и допринети превременом старењу, објашњавају стручњаци.
Низак унос масти Не морате да избегавате масти да бисте изгубили тежину. У ствари, вашем телу су потребне здраве масти да би преживело. Здраве масти се налазе у орашастим плодовима, семенкама, авокаду, екстра девичанском маслиновом уљу и лососу, а имају бројне предности за кожу, срце и мозак.
Konzervirana hrana za šta je pogrešno optužena?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савети за мршављење који доносе више штете него користи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.