Ово је водећи узрок умора, кажу научници

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 19:00

Ово је водећи узрок умора, кажу научници

Добар сан је неопходан за здравље и опште благостање. Ако не одмарате тело, осећаћете се лоше физички, промениће се и ваше понашање и смањена концентрација. Једна ноћ без доброг, чврстог сна може покварити квалитет целе недеље. Фото: Pixabay/Engin_Akyurt Недостатак сна током дужег временског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << периода може створити дугорочне здравствене проблеме, негативно утицати на односе и ваш посао, па чак и узроковати да се осећате депресивно.
Према подацима Гугла, тражење питања „зашто сам увек уморан?“ овог месеца је порастао за 500 одсто, а у последњих 18 година је претраживан више пута него било која друга тема. Много је фактора који нас чине уморним, али у последње време најчешћи и водећи узрок је стрес. Многи од нас су у кризном стању више од годину дана.
Ми се носимо са неподношљивим ситуацијама као што су рад од куће, школовање деце код куће, туга због губитка вољених и пријатеља или усамљеност.
Научници истичу да стрес може негативно утицати на РЕМ фазу сна и изазвати несаницу. А без доброг сна, сутрадан је осуђен на пропаст. Пандемија, рат и стрес довели су до борбе против умора.
Slušajte muziku i bićete produktivniji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је водећи узрок умора, кажу научници се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.