Бела кућа: Бајден овога месеца у посети Британији, Литванији и Финској

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 17:40

Бела кућа: Бајден овога месеца у посети Британији, Литванији и Финској

Председник САД Џозеф Бајден боравиће током овог месеца у званичним посетама Великој Британији, Литванији и Финској, саопштила је данас Бела кућа. Фото: Танјуг/АР/Susan Walsh У саопштењу се наводи да ће Бајден 9. јула почети посету Лондону где ће разговарати са британским краљем Чарлсом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Трећим и премијером Ришијем Сунаком о даљем јачању односа две земље.
Истовремено, портпарол Бакингемске палате рекао је данас да ће се британски краљ састати са Бајденом у замку Виндзор 10. јула.
Бајден ће након тога учествовати на самиту НАТО-а у Виљнусу од 11. до 12. јула на којем ће главна тема бити рат у Украјини, саопштила је Бела кућа.
Како је најављено, амерички председник ће отпутовати у Хелсинки 13. јула на састанак са финским лидерима, пренео је Ројтерс.
Бајден ће у среду у Белој кући угостити премијера Шведске Улфа Кристерсона у знак солидарности док САД врше притисак за улазак те нордијске земље у НАТО, пошто захтев Шведске за чланство у Алијанси треба још да ратификују парламенти Турске и Мађарске, пренео је АП.
Бела кућа је оценила да је Шведска испунила своје обавезе да се придружи НАТО-у.
Šef CIA bio u Ukrajini pre pobune „Vagnera“

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Бајден овога месеца у посети Британији, Литванији и Финској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.