Вућић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Милана Милутиновића

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 16:20

Вућић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Милана Милутиновића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти некадашњег председника Милана Милутиновића. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Са тугом сам примио вест о смрти Милана Милутиновића, човека који је предано, озбиљно и са великом посвећеношћу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обављао неке од најодговорнијих дужности у тешким историјским временима и искушењима за нашу земљу и народ“, навео је Вучић.
Указао је да је, као сведок и директни учесник преломних догађаја у којима се одлучивало о судбини и будућности Србије, Милан Милутиновић достојанствено и доследно бранио државне интересе и начела међународног права и правде, упркос притисцима без преседана у новијој историји, саопштила је Служба са сарадњу са медијима председника Републике.
„Подједнако часно и снажно бранио је Србију од неправедних оптужби пред хашким тужиоцима, имајући у виду једино интересе и добробит земље и народа. До последњег даха и дана, Милан Милутиновић је волео Србију, искрено се радујући сваком њеном успеху, свакој новој фабрици, изграђеној школи, болници и километру пута. Памтићу не само његов ентузијазам са којим је говорио о будућности Србије, већ и његово огромно политичко искуство, стечено током непрестане борбе за Србију“, истакао је Вучић.
Додао је да ће Милутиновића народ памтити као патриоту, који је живео за то да се Србија поново уздигне на место које јој припада, храбро и непоколебљиво загледана у будућност.
„Знам да је био поносан на све што је наша земља до сада урадила, као што знам да ће Србија наставити незаустављиво да напредује, упркос свим изазовима. Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, партијским колегама и поштоваоцима Милана Милутиновића. Нека почива у миру“, наведено је у телеграму саучешћа председника Вучића.
Dodik: Do Nove godine moguć referendum o statusu Republike Srpske

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вућић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Милана Милутиновића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.