Додик: До Нове године могућ референдум о статусу Републике Српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 15:41

Додик: До Нове године могућ референдум о статусу Републике Српске

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да би Република Српска до краја године могла организовати референдум о свом статусу. Фото: Танјуг/Ненад Михаловић „Верујемо да би до Нове године Република Српска могла да има референдум на коме ће се изјашњавати о >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најважнијим питањима њеног статуса. О томе на који начин ће се ићи даље“, изјавио је Додик на прес конференцији на Козари.
Он је поручио да РС неће трпети протекторат.
„Борићемо се на свој, политички начин, све док се не донесе закон о Уставном суду БиХ. Чиме бисмо тој институцији вратили ауторитет“, рекао је Додик, пренела је Срна.
Он је нагласио да не жели сукоб и да улогу НАТО види да обезбеде мир и, евентуално, изађу на међуентитетску линију разграничења у случају политички узавреле ситуације.
„Република Српска нема намеру да одустане од одбране своје позиције“, додао је Додик.
Према његовим речима, одлуке Кристијана Шмита да поништи законе које је Народна скупштина Републике Српске недавно донела и наметне измене кривичног закона БиХ на начин да се радње којим се нарушава уставни поредак државе треитирају као кривично дело, воде ка томе да председника РС, након што потпише законе које је донела Народна скупштина, третира и процесуира.
Додик је нагласио да оно што је у суботу урадио Шмит није ништа друго него део осмишљеног плана да се дисциплинује Република Српска. Да се њен председник направи монструмом, неразумоном особом. Човеком са којим се не може разговарати, а све то подржава ЕУ у лику шефа Делегације ЕУ у БиХ Јоханеса Сатлера.
Dodik najavio tužbu protiv Šmita za lažno predstavljanje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: До Нове године могућ референдум о статусу Републике Српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.