Британска полиција добила нова овлашћења за разбијање протеста

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 15:21

Британска полиција добила нова овлашћења за разбијање протеста

Нова, проширена овлашћења британске полиције ступила су данас на снагу и она обухватају мере против активиста који протестима заустављају саобраћај и велике грађевинске радове, јавља АП. Фото: Pixabay/digital341 Власти су у више наврата осудиле еколошке протестне групе, укључујући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Џас стоп оил“ (Јуст Стоп Оил) и „Екстиншн ребелион“ (Еџтинцтион Ребеллион), које су настојале да подигну свест о хитности климатских промена организовањем вишеструких протеста високог профила на најпрометнијим аутопутевима и путевима.
Њихови протести последњих година често су изазивали озбиљне сметње за возаче.
Полиција ће од данас имати овлашћења да склања учеснике таквих статичних протеста.
Критичари тврде да пооштрени закони представљају претњу за право на протест, али британски званичници кажу да би те мере требало да спрече „себичну мањину“ да ремети живот већине.
„Јавности је доста што им животе ремете себични демонстранти. Хаос који смо видели на нашим улицама био је скандал“, рекла је министарка унутрашњих послова Суела Брејвермен.
Власти кажу да би се, према новом Акту о јавном реду, демонстранти који буду проглашени кривим за копање поџемних тунела ради ометања изградње нових инфраструктурних објеката, могли суочити са три године затвора.
Свако ко буде проглашен кривим за ометање великог транспортног пројекта могао би бити осуђен на затвор до шест месеци.
Šef CIA bio u Ukrajini pre pobune „Vagnera“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британска полиција добила нова овлашћења за разбијање протеста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.