Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 13:02

Да ли знате како правилно да заливате цвеће на овим врућинама

Заливање биљака чини се једноставним, али се са овом обавезом многи од вас ипак муче. И то зато што постоје многа правила због којих треба да знате тачно када и колико често да заливате коју биљку. Фото: Pexels/Gustavo Fring Осим тога, доносимо вам савете о врсти воде која је најбоља за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << биљке, као и како да препознате знакове прекомерног заливања. Једном када почнете да следите наше смернице, биљке вам више никада неће увенути…
Посебну пажњу заливању биљака посветите током великих врућина и сушних раздобља. Многе биљке такав период не могу да преживе без веће количине воде, но има и оних којима врућина и суша заправо – пријају.
Идеална температура Вода млаке температуре боља је од топле или хладне. И топла и хладна вода могу да оштете биљке и зато је најбоље да напуните канту за заливање и да је увек имате спремну.
Знакови из природе
Не траже све биљке исту количину воде, па ако нисте сигурни колико вашој биљци треба, пратите знакове из природе. Важно је да знате и из ког подручја потиче одређена биљка, то је добар индикатор и за заливање.
Право време Заливање ујутро је пожељније него оно вечерње. Тако биљке имају прилику да се суше и брже испаравају током дана, када су температуре више.
Није увек све само у води Ако је тло стално суво, а листови почињу да жуте, можда биљци треба више воде. Ако ни она не побољшава ствари, треба прилагодити температуру и ниво светлости коју биљка добија. Ако причамо о балконском цвећу, то значи премештање у полухлад.
Велики захтеви Пролећно-летња суша није увек видљива, а може проузроковати велике штете. То је време кад биљке највише расту, развијају своје корење и листови се отварају, па долази до цветања. И тада је биљкама потребно највише воде!
Најбоља метода Ако немате систем наводњавања, најбоље да кроз црево пустите воду да тече у тло, како би се оно добро натопило. Заливање цревом је добро само ако цвеће заливате тик уз корен. Нема потребе да заливате листове.
Цвеће углавном није добро да заливате по лишћу. Ако сте то до сада радили, морате да знате да је оно погубно.
„Pravilo 30 sekundi“ mora da zna svaki roditelj: Ključno je ako idete na odmor i letovanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате како правилно да заливате цвеће на овим врућинама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.