Министарство одбране расписало конкурс за доделу студентских стипендија

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 12:32

Министарство одбране расписало конкурс за доделу студентских стипендија

Министарство одбране расписало је конкурс за доделу 56 студентских стипендија у школској 2023/2024. години, а могућност да обезбеде финансијску подршку током школовања и сигурно радно место у систему одбране добиће 19 студената треће и четврте године основних академских студија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и 37 студената мастер академских студија. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana Студенти основних академских студија који стекну статус војног стипендисте месечно ће добијати 50.000 динара, док ће за студента мастер академских студија месечна стипендија износити 60.000 динара, саопштило је МИнистарство одбране.
Право на студентску стипендију имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена и чије се школовање финансира из буџета Републике Србије.
Неопходно је да кандидати буду држављани Републике Србије, да током студија нису губили ниједну годину и да су све испите из претходних година школовања положили с најмањом просечном оценом која је за сваку стипендију унапред назначена.
После завршеног школовања, студенти који су се квалификовали за стипендије Министарства одбране добиће запослење у својству официра или војног службеника у Београду, Зуцама, Јакову, Панчеву или Крагујевцу.
Рок за пријављивање на конкурс је до 31. октобра 2023. године.
Prvi kontingent Vojske Srbije svečano ispraćen u mirovnoj operaciji na Sinaju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство одбране расписало конкурс за доделу студентских стипендија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.