Вучић: Лаж Приштине да су натерали Данила да скине мајцу – Предаја није опција

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 10:21

Вучић: Лаж Приштине да су натерали Данила да скине мајцу – Предаја није опција

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је лаж да је на Видовдан косовска полиција натерала његовог сина Данила да скине мајцу – Предаја није опција.
„Ни мајцу, ни спрску заставу, док је жив неће никоме да преда“, нагласио је Вучић. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Истакао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да није тачно ни то да је Данило отишао на КиМ на Видовдан да би провоцирао, пошто тамо иде већ 13 година и никога није увредио нити било шта ружно урадио.
Вучић је рекао да, ипак, Данило без обзира што су га заустављали на КиМ три пута тог дана, и хтели да понизе, није осетио ни најмање у односу на оно што Срби на северу КиМ доживаљавају – бруталну тротуру, хапшења и шиканирање.
Вучић је рекао да су му рекли да има пет минута да скине мајцу.
„Прво су рекли како га нису три пута заустављали, па смо им у видео формату доказали да су га заустављали три пута“, рекао је Вучић и додао да су Данила први пут зауставили на излазу из Приштине према Грачаници и дуго га држали.
Други пут недалеко од Подујава, где је дошло до инцидента и трећи пут су га заутавили на Мердару, додао је Вучић.
Рекао је и да су га очито пратили од момента када је прошао прелаз и пратили са ким се све поздравио или руковао.
Они су рекли једанпут и још рекли да сам патолошки лажов, додао је Вучић.
Истакао је да су медији у региону са одушевљењем дочекали – лаж да је скинуои мајцу.
„Нису му скинули мајцу јер он то није желео да дозволи и било им је јасно да би без обзира што су уперили у њих пушке, дошло до веома озбиљног сукоба. Момци који су били са њим били су ненаоружани, али спремни да се супротставе чак и наоружаним нападачима, укључујући и мог сина, и они одустали су због тога“, нагласио је Вучић.
Председник је рекао да Данило није код себе имао никакве мапе, већ само носио мајцу коју носи скоро сваке године или сличну.
Данило им је рекао да има само мајцу и да је голорука, као и момци који су били са њим и одбио да је скине, додао је Вучић. Казао је да би косовска полиција морала да га изубија да би му на силу скинула или поцепала, због чега су одустали јер су разумели да би то био велики скандал.
Вучић је додао да Приштина не мисли да је та парола на мајци била провокација и истакао да у питању искључиво њихов безобразлук.
Са Куритијем нема ни разговора, ни нормалности, ни части, ни речи, веома сам забринут за наш народ на КиМ.
Ја живим за обилазницу, фабрику, напредак српске економије, Курти живи за то да буде нови Енвер Хоџа и да протера Србе са вековних огњишта. Еулекс данас саопштава да прате 109 случајева ухапшених Срба, 11 из последњег периода, а има Срба који су две године у притвору, такве изјаве Еулекса вређају. Постављам питање Еулексу и целом Бриселу и Берлину зашто је Душан Обреновић у притвору. Сви лажу да не знају да је потпуно невин. Сви остали ухапшени Срби су невини и ухапшени по личном налогу Куртија и Свечље.
„Немојте да лажете да подстоји разлог. Њега су НАТО војници увукли у групу, руку подигао није. Имате најпрецизнији снимак, никога пипнуо није а они су га убили од батина, изубијали. Посебно су говорили то ће да ти буде јер си прешао на православље. И данас има језиве повреде“, рекао је Вучић.
Како је рекао Запад је на то рекао да не може да се толерише хулиганизам, а „може да се помилује 75 македонских полицајаца“.
„А овде не можете да пустите људе за које знате да нису криви. Кажете тројица полицајаца су ухапшена на територији Косова док су јели сендвиће. И то лажу до таквих детаља да то нема никаквог смисла. Ми кажемо даћемо вам људе који су их хапсили на полиграф они кажу то су криминалне структуре. Једино знам да су ухапшени на делу централне Србије“, рекао је Вучић.
Он је додао да не може без емоција да говори о положају Срба на КиМ које „мало бију, мало им стављају кесе на главу“.
„Баш све њих брига када су српска права угрожена, све на КИМ јасно осликава текст Мартенса за ФАЗ-а. Он прати ситуацију и описао је управо то“, рекао је Вучић.
 
Vučić: Srbija ostaje posvećena miru i jačanju partnerstva sa SAD

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Лаж Приштине да су натерали Данила да скине мајцу – Предаја није опција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.