Милатовић: Очекујем да тужилаштво испита наводе из Скај преписке

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 08:22

Милатовић: Очекујем да тужилаштво испита наводе из Скај преписке

Председник Црне Горе Јаков Милатовић очекује одговор тужилаштва у испитивању навода везаних за Скај преписке, у којима је ухапшени службеник Агенције за националну безбедност (АНБ) писао шефу кавачког криминалног клана о исплатама новца на руке бившем шефу државе Милу Ђукановићу. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Страхиња Аћимовић „Претходно креирана реалност Црне Горе, као државе стављене у функцију организованих криминалних група, мора се мењати у циљу наше европске будућности. Очекујем одлучан и неселективан одговор тужилаштва у испитивању навода које сазнајемо из медија“, написао је Милатовић на Твитеру.
Ухапшени црногорски безбедњак Петар Лазовић хвалио се Радоју Звицеру, шефу кавачког криминалног клана, одузимањем цигарета, помињући и тадашњег председника државе Ђукановића и његовог саветника Милана Роћена, наводи портал РТЦГ.
„Не помињи да радимо 30 година и да дајемо паре Милу лично на руке“, написао је Лазовић Звицеру током Скај преписке, како наводи РТЦГ.
„Немој казати да Милу носимо паре, Милу Ђукановићу лично на сваких месец дана 300.000 на руке да носи мој стрико”, пише у поруци коју преносе црногорски медији.
Специјално државно тужилаштво терети Лазовића да је као службеник АНБ-а, привремено распоређен у полицијски Сектор за борбу против организованог криминала и корупције, радио за организовану криминалну групу „кавчани“. Тужилаштво је почетком јануара подигло оптужницу против њега, одбеглог полицајца Љуба Миловића, Радоја Звицера, Слободана Кашћелана, Радоја Живковића, Николе Спасојевића, Милана Вујотића, Душка Рогановића, Радована Мујовића, Радована Пантовића и Никше Перовића.
Према наводима оптужнице, та криминална организација формирана је у другој половини 2020. године и поред Црне Горе деловала је у Јужној Америци, Африци, Европи и Аустралији.
Оптужени се терете за више тешких кривичних дела, као што су тешка убиства, покушаји убистава, шверц дроге, оружја и цигарета, као и злоупотреба положаја.
Лазовић је обухваћен и у још неколико предмета СДТ-а, а сви се односе на организовану криминалну групу „кавчани“.
Током изношења одбране негирао је извршење кривичних дела, тврдећи да је чланове тог клана хапсио, а не с њима друговао.
Из Лазовићевог правног тима раније су саопштили да изложеност њиховог брањеника јавном мњењу и осуди траје континуирано више од годину.
Констатовали су да против њега не постоји ниједан доказ, осим порука са Скај апликације.
Kongresmen Mekol traži od Blinkena istragu o američkom izaslaniku za Iran

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милатовић: Очекујем да тужилаштво испита наводе из Скај преписке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.