Конгресмен Мекол тражи од Блинкена истрагу о америчком изасланику за Иран

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 08:08

Конгресмен Мекол тражи од Блинкена истрагу о америчком изасланику за Иран

Моћни републиканац, заступник у Представничком дому америчког Конгреса Мајкл Мекол, затражио је од државног секретара Ентонија Блинкена детаље о истрази о безбедносној провери специјалног америчког изасланика за Иран, у јеку извештаја да је изасланик можда погрешно поступао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са поверљивим документима. Фото: Танјуг/AP Photo/Mariam Zuhaib Позивајући се на медијске извештаје, Мекол, председник Одбора за спољне послове, писао је Блинкену у петак, тражећи објашњење због чега је специјални изасланик Стејт департмента за Иран Роб Мали на неплаћеном одсуству, након што је суспендован раније ове године због истраге о наводно погрешном руковању тајним документима, преноси Ројтерс.
Одбор је раније тражио од Малија да сведочи о преговорима са Ираном, али Стејт департмент је одговорио да Мали не може да сведочи због болести члана уже породице.
„С обзиром на тежину ситуације, императив је да Стејт департмент експедитивно обезбеди потпун и транспарентан приказ околности у вези са специјалним изаслаником Малијем, његовом суспензијом и истрагом која је покренута“, поручио је Мекол у писму упућеном Ентинију Блинкену.
Zelenski: Evropski poslovi se više ne razmatraju bez Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конгресмен Мекол тражи од Блинкена истрагу о америчком изасланику за Иран се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.