Русија обновила директне летове са Кубом

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 19:52

Русија обновила директне летове са Кубом

Русија је од данас обновила директне летове за Кубу, саопштено је на Телеграм каналу руске владе. Фото: Танјуг/АP Photo/Carolyn Kaster Летове до кубанског летовалишта Варадеро обављаће авио-компанија “Русија“ широкотрупним авионима Боинг 777.
Предвиђени су летови два пута недељно, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << четвртком и суботом, а програм би могао да буде и проширен, у зависности од потражње, преноси Интерфакс.
Влада очекује да би захваљујући овом кораку укупан промет путника, узимајући у обзир чартер и редовне летове, до краја 2023. године могао да достигне око 150 хиљада људи, што је у складу са показатељима пре пандемије.
„Куба је кључни партнер Русије у Централној Америци и потребно је даље развијати економске односе између наших земаља“, рекао је потпредседник руске Владе Дмитриј Чернишенко.
Одлука је донета у име председника и саопштена је током посете руске делегације на челу са Чернишенком и генералним директором Аерофлота Сергејем Александровским Куби на састанку руско-кубанске међувладине комисије у мају ове године, подсећа се на телеграм каналу Владе Руске Федерације.
Ваздушна рута између Русије и Кубе је једна од најстаријих међународних дестинација у историји Аерофлота.
Према наводима компаније, први редован лет на острво обављен је 1962. године.
Од тада је комуникација између земаља два пута прекидана – током пандемије Ковида-19 и након увођења антируских санкција 2022. наводи Интерфакс
Zanimljiva istorija sa Pecom: Ko je bio Staljinov dvojnik i šta se sa njim dogodilo?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија обновила директне летове са Кубом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.