Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 18:33

Политички протест опозиције: Блокиран саобраћај испред Скупштине, у Нишу отказан скуп

Девети скуп опозиционих партија организује се данас, а крајњи циљ му је да спроведе промену власти у Србији, без народне воље – односно мимо избора. Фото: PrtSc/24sedam.rs То су у више наврата признали и сами представници опозиције. Организатори протеста најавили су да ће данас ићи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << до ТВ Пинк.
Протест опозиције у Нишу је отказан, јавили су опозициони медији. Разлог је, наводно, киша иако тренутно у граду на Нишави нема падавина.
Саобраћај испред Народне скупштине је блокиран. Око 100 опозиционара се налази на скупу, а пристигли су и политичари из опозиције.
Угрожавају животе пацијената Поводом најављене блокаде зграде ТВ Пинк, чија зграда се налази у близини најважнијих болница у држави, у четвртак се огласио се проф. др Владимир Ђукић, директор КБЦ Драгша Мишовић.
„Блокада прилаза КБЦ Др Драгиша Мишовић у дану када смо дежурни најдиректније угрожава здравље и животе наших пацијената којима је неопходна хитна хируршка и кардиолошка интернистичка помоћ, као и помоћ деци у дечјој болници, пацијентима на хемодијализи, посебно трудницама и породиљама. Организаторима протеста поручујем да политику врате у скупштинске клупе, тамо где су и ушли по изборним условима који су им као минорним странкама и политичарима изборни услови омогућили да једва пређу цензус. Да ли сте спремни да преузмете одговорност за једног јединог пацијента коме наши посвећени лекари неће моћи благовремено да помогну“, упитао је Ђукић представнике дела опозиције.
Проф. др Милован Бојић, директор Института „Дедиње“, такође је реаговао и поручио да је забринут за пацијенте.
„Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ је место где долазе пацијенти из свих крајева Србије, па и из целе бивше Југославије. Не могу ни да замислим, уколико би прилаз Институту био блокиран, шта би то значило за људске животе, а поготову када се узму у обзир ургентна стања, пре свега оне болести које се на „Дедињу“ могу најбоље лечити. Надам се да ће код политичара из опозиције преовладати здрав разум, да нећемо отказивати оне интервенције које некоме буквално могу спасити живот“, рекао је он.
Početkom jula prve isplate pomoći za štetu od poplava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Политички протест опозиције: Блокиран саобраћај испред Скупштине, у Нишу отказан скуп се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.