Коју храну треба јести током врућине и зашто треба избегавати кафу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 15:01

Коју храну треба јести током врућине и зашто треба избегавати кафу?

Летње температуре ових дана достижу и до 40 степени Целзијуса. Неопходно је чувати своје здравље, а велики део тога чини исхрана у овим топлим периодима. Ево шта треба да конзумирамо у овом периоду, а које намирнице избегавати. Фото: Pixabay/geralt Веома је важно добро се хидрирати. У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << овом периоду потребно је пити довољно течности, али не мислим само на воду, јер врло често људи не могу да толеришу пуно воде.
Требало би да водимо рачуна да се вода може узимати и у облику воћа и поврћа, који спорије хидрирају наше тело.
У овом периоду немојте пити пуно кафе јер је диуретик и избацићете све што попијете. Требало би да се клонимо алкохолних и јако зашећерених пића, јер нас то додатно ожедни.
Сваки оброк треба да садржи довољно поврћа као што је салата.
Не треба јести тзв „тешка храна“, пржена, похана, са доста масти.
Предност треба дати сировој храни.
Kako pravilno ući u more leti i šta izbegavati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Коју храну треба јести током врућине и зашто треба избегавати кафу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.