ФИФА спрема револуцију: Мења се правило офсајда, нападачима ће бити лакше

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 14:39

ФИФА спрема револуцију: Мења се правило офсајда, нападачима ће бити лакше

Светска фудбалска федерација ФИФА, има у плану да тестира ново правило када је офсајд позиција у питању и та револуционарна идеја ће бити испробана на неколико мечева у Холандији, Италији и Шведској, преносе светски медији. Фото: Pixabay/chiraphat Према тим наводима, судије су добиле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инструкције да досуде недозвољену позицију само уколико је нападач целим телом налази иза последње линије одбране противничке екипе.
Није наглашено да ли ће у поменутим мечевима судије имати помоћ ВАР технологије или ће бити ослоњене само на своју процену, али је идеја да се предност да нападачима, односно да навијачи имају прилку да виде што више голова на јендој утакмици.
Уколико се ово правило буде показало као добро, ФИФА планира да га инплеметнтира и у још неке лиге широм света, а онда чак и на својим званичним такмичењима.
Подсећања радио, до сада је правило офсајда гласило да играч екипе која напада, у тренутку када му се упућује лопта, мора бити у линији или иза најмање два противничка играча, од којих је један најчешће противнички голман, али није нужно да то буде чувар мреже.
Voša dovela dva nova pojačanja, novi ugovor i za Mihaila Ivanovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИФА спрема револуцију: Мења се правило офсајда, нападачима ће бити лакше се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.