Четири расе паса које је најлакше дресирати

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jul.2023, 08:50

Четири расе паса које је најлакше дресирати

С дресуром би требало почети кад штенци имају око осам месеци. Неке расе паса се лакше дресирају од других, иако су појмови лако и тешко доста релативни. У наставку доносимо четири раса које је најлакше дресирати. Фото: Pexels/Chevanon photography Већина раса је развијена за одређене задатке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на пример чување стоке и слично и тежак за дресуру сигурно не значи да је мање интелигентан већ само да је нека животиња предодређена за другачије врсте задатака.
Ако сте недавно донели штенце у свој дом, започните три основне заповести којима ћете научити свог љубимца да се пристојно понаша.
Фокус нека буде на учење где и како се обавља нужда, на заповјести као што су “седи” и “мир” и на социјализацију како би се ваше штене навикло на нове људе, ситуације и друге животиње.
Border Collie  (Шкотски овчар) Узгојени су да буду бистри и пуни енергије. Ови спретни и интелигентни пси су прави такмичари кад је реч о чувању оваца. Невероватна је способност штенаца да прате знакове руком и звиждањем како би овце натерали у стадо. Врло су послушни и брзо уче.
Немачки овчар То су пси водичи за слепе особе, пси чувари, али и пси овчари. Њих је најлакше дресирати било за одређене радне задатке било за живот у породици, а то је уједно и једна од најпопуларнијих раса на свету.
Имају снажан заштитнички инстинкт и важно је рано почети с дресуром како не би почели да уочавају претње тамо где их нема. Треба почети с кратким сеансама дресуре, од пет до 10 минута неколико пута дневно. Маратонске сеансе нису добре за штенце јер немају способност дуго да задржавају концентрацију.
Папилон Сматра се једном од најинтелигентнијих раса на свету, а назив је добила по ушима у облику лептира. То су интелигентни пси, с пуно самопоуздања, разиграни, привржени и весели. Одлични су у учењу разних трикова и послушни у обављању задатака.
Лабрадор Жељни су да угоде свом власнику и да уче. Штенци ове расе имају од најранијег доба изражену особност, врло су пријатељски настројени, друштвени и разиграни. Важно је имати на уму да су знатижељни по природи и да лако могу упасти у разне незгоде.
Такво понашање може бити напорно, али и опасно по њихов живот. Стручњаци саветују да штенце лабрадора од најранијег доба научите да слуша заповест “остави” кад желите да не дира нешто. Лабрадори су међу најпопуларнијим расама широм света.
Boravak u prirodi bar dva sata nedeljno okrepljuje um i telo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четири расе паса које је најлакше дресирати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.