Брнабић: Чланство у ЕУ остаје приоритет, захвални смо Норвешкој на подршци

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 20:52

Брнабић: Чланство у ЕУ остаје приоритет, захвални смо Норвешкој на подршци

Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је данас у разговору са државним секретаром Министарства спољних послова Норвешке Ивиндом Вадом Петерсоном у Београду, да чланство Србије у ЕУ остаје приоритет спољне политике земље и стратешко опредељење и изразила захвалност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Норвешкој на подршци на том путу. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Норвешка, како је навела, пружа помоћ у области хармонизације стандарда и прописа са Унијом у области владавине права, реформи државне управе, конкурентности, енергетске ефикасности, животне средине и климатских промена, саопштено је из владе.
Премијерка је саговорника упознала са проблемима са којима се Срби на Косову и Метохији суочавају и истакла да је пуно поштовање Бриселског споразума и оснивање Заједнице српских општина једини начин за даљи наставак и напредак у процесу нормализације.
Она је истакла значај партнерства са Норвешком и изразила захвалност на блиској сарадњи у области економије, европских интеграција и посебно сектору енергетике.
Нарочито је захвалила на експертској помоћи коју је Норвешка пружила Србији након две трагедије почетком маја.
Петерсон је закључио да Србија има стабилног партнера у Норвешкој, који ће увек бити доступан за сваку врсту помоћи и сарадње.
Vučević zamolio SAD da iskoriste svoj uticaj na Prištinu da bi se sprečila eskalacija

Преузмите андроид апликацију.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.