Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 19:13

Жиофре честитао Србији на придруживању програму Дигитална Европа

Шеф Делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре честитао је данас Србији на придруживању програму Дигитална Европа и нагласио да је Србија значајно напредовала у области дигитализације захваљујући напорима премијерке Ане Брнабић и министра информисања и телекомуникација Михаила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јовановића. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић „Честитамо Србији на данашњем придруживању програму Дигиталне Европе! Србија је остварила веома значајан напредак у дигитализацији претходних година и захваљујући напорима премијерке Ане Брнабић и министра Михаила Јовановића. Заједно ћемо постићи још више“, поручио је Жиофре на Твитеру.
Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић потписао је раније данас у Бриселу Споразум између ЕУ и Србије о учешћу Србије у програму Европске уније Дигитална Европа, за период до 2027. године.
На основу тог споразума правна и физичка лица са пребивалиштем, односно седиштем у Србији, моћи ће у ЕУ да аплицирају за финансирање пројеката и биће у равноправном положају са субјектима из земаља пуноправних чланица ЕУ када је реч о додели бесповратних средстава из фондова ЕУ и то у неким од следећих области дигитализације: вештачка интелигенција, рачунарство високих перформанси (High Performance Computing – HPC), напредне дигиталне вештине и развој и примена дигиталних капацитета и интероперабилности.
Укупна вредност програма Дигитална Европа процењује се на 7,5 милијарди евра.
Putevi Srbije: Koristiti Obilaznicu u popodnevnim satima

Преузмите андроид апликацију.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.