Знате ли зашто је опасно седети у мокром купаћем костиму?

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 19:11

Знате ли зашто је опасно седети у мокром купаћем костиму?

Осам милиона људи годишње посети лекара због симптома инфекције уринарног тракта. Инфекције уринарног тракта се сматрају другим најчешћим, а следе респираторне инфекције. Фото: Pixabay/stux Најчешће говоримо о инфекцији мокраћне бешике, која је најчешћа локализација, међутим, сваки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << део уринарног тракта може бити место инфекције.
Наш уринарни тракт се састоји од шест органа: бубрега и уретера, који су парни органи, бешике и уретре. Инфекције уринарног тракта су знатно чешће код жена, а одговор лежи у анатомији уринарног тракта.
Женска уретра је 3 до 4 пута краћа од мушке, а отвор уретре код жена је много ближи анусу, омогућавајући бактеријама које се нормално налазе у дебелом цреву да пређу из црева у уретру, што доводи до инфекције уринарног тракта. Симптоми као што су учестало мокрење, болно мокрење и осећај печења при мокрењу увек треба пријавити лекару. Дијагноза инфекције уринарног тракта поставља се анализом урина. Само узимање узорака је често камен спотицања за многе пацијенте. Приликом узимања узорка урина треба водити рачуна да се узоркује први јутарњи урин, средњи млаз, а сам узорак до анализе не треба да буде на собној температури, већ у фрижидеру.
Собна температура погодује развоју бактерија у урину, а сам налаз, дакле, неће бити репрезентативан.
У летњим месецима инфекције уринарног тракта постају све чешће, а многи се питају да ли мокри купаћи костим треба заменити сувим? Докторка каже да треба јер није добро више сати бити у мокром купаћем костиму, ма колико се „брзо сушио“.
Замену купаћег костима сматра одличном мером за превенцију уринарних инфекција, а поред тога треба уносити довољну количину течности и не одлагати одлазак у тоалет.
Немојте анализирати лабораторијске резултате урина, нити сами лечити инфекцију уринарног тракта, једино исправно је лечити инфекцију код лекара, најбоље уролога.
Da li znate kako se pravilno nanosi krema za sunčanje?

Преузмите андроид апликацију.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.