Шолц: ЕУ смањује стратешку зависност од Кине, али одржава економску сарадњу

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 17:18

Шолц: ЕУ смањује стратешку зависност од Кине, али одржава економску сарадњу

Немачки канцелар Олаф Шолц је данас изјавио да ће Европска унија покушати да смањи своју стратешку зависност од Кине, али да ће истовремено одржавати економску сарадњу са Пекингом. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber „Морамо да спречимо стратешке зависности. Биће потребно неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << година да се компаније диверзификују, али ће остати економска сарадња која је неопходна и у погледу климатске политике и безбедности хране“, рекао је Шолц након самита ЕУ у Бриселу, преноси Ројтерс.
Он је навео да се „не ради о раздвајању, већ о уклањању ризика“.
Zelenski naredio jačanje severnog vojnog sektora, na granici sa Belorusijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: ЕУ смањује стратешку зависност од Кине, али одржава економску сарадњу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.