Сазнајте који тип мозга имате: уравнотежен, спонтан, осетљив, опрезан или упоран

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 17:14

Сазнајте који тип мозга имате: уравнотежен, спонтан, осетљив, опрезан или упоран

Према већини открића, верује се да је срећа заснована на комбинацији генетике (40%), животних догађаја (10%) и начина размишљања и навика (50%). Међутим, ваша способност да преузмете одговорност за своју срећу кроз своје свакодневне навике и начин размишљања је већа него што мислите. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/anaterate Срећа зависи од типа мозга. Ево типова који постоје и како су повезани са срећом.
Уравнотежен мозак Ако имате овај тип, вероватно ћете бити фокусирани, флексибилни, организовани и емоционално стабилни. Појављујете се на време на састанцима, држите обећања и радије се придржавате правила. Људи са овим типом су углавном срећни.
Спонтани мозак Када постоји нижа активност у предњем делу мозга, префронталном кортексу, називамо га спонтаним типом мозга. Овај момак има тенденцију да буде креативан и авантуристички, али такође можете бити импулсивни, неорганизовани и имати кратак распон пажње. Испробавање нових ствари, изненађења, банџи јампинг или одлазак на путовање у последњем тренутку чине вас срећним. Досада и чекање у реду чине вас несрећним.
Упорни мозак Људи са овом врстом мозга често имају повећану активност у предњем делу мозга у области која се зове предњи цингуларни гирус (АЦГ). Такве људе карактерише снажна воља и тврдоглавост и упорно извршавање задатака. Срећа је њихова рутина, слава и одговорност.
Осетљив мозак Повећана активност у лимбичком систему, односно емоционалним центрима мозга, повезана је са овом врстом мозга. Ако имате овај тип, склони сте да дубоко осећате ствари, емпатични сте и можда сте осетљиви на промене расположења, негативности или депресију. Слушање умирујуће музике, шетња природом, дубоки разговор са блиским пријатељем и вежбање свесности могу појачати осећај радости и задовољства.
Фото: Pixabay/anaterate Опрезни мозак Повећана активност у центрима за анксиозност у мозгу – као што су базални ганглији, кортекс острва или амигдала примећује се код ове врсте. Ово је често повезано са ниским нивоом неуротрансмитера ГАБА. Ако припадате овом типу онда сте спремни, мотивисани, темељни и поуздани, али можете бити осетљиви на анксиозност. Довршавање задатка на време (или раније), састављање листе предности и слабости пре доношења велике одлуке и осећај сигурности и сигурности чине вас срећним. Хаотично окружење, превише посла или гледање узнемирујућих вести умањује вашу срећу.
Trenirajte mozak uz pranje zuba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сазнајте који тип мозга имате: уравнотежен, спонтан, осетљив, опрезан или упоран се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.