Сијарто: Стратегија отварања ка Истоку даје резултате

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 17:03

Сијарто: Стратегија отварања ка Истоку даје резултате

Мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто данас је изјавио да су кинеске компаније изабрале ту земљу као своју главну инвестициону дестинацију у централној Европи, те да то показује да стратегија отварања ка Истоку даје резултате. Фото: Танјуг/AP Photo/John MinchilloTa Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је навео да је улога Кине „која сада има другу по величини светску економију од виталног значаја за светску економију“, преноси МТИ.
Сијарто се осврнуо на „лицемерну дебату у Европи, посебно у њеној западној половини“ о раздвајању кинеске и европске привреде, рекавши да кинеске инвестиције доносе много радних места Мађарској.
„Мађарска је показала да је цивилизована сарадња између Истока и Запада заиста могућа“, поручио је Сијарто и истакао да та сарадња не представља „ризик или претњу“.
Навео је да ће након рекордних инвестиција из Кине 2020. године, и ове године највећи део мађарских инвестиција бити кинески.
Britanski kralj Čarls će dobiti drugu krunu u Škotskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Стратегија отварања ка Истоку даје резултате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.