Макрон тражи уклањање најосетљивог садржаја, позвао родитеље на одговорност

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 17:01

Макрон тражи уклањање најосетљивог садржаја, позвао родитеље на одговорност

Француски председник Емануел Макрон је рекао данас да друштвене мреже подстичу имитирање злочина и насиља, те је позвао државне агенције да од Снепчета и Инстаграма затраже да уклоне садржај најосетљивији за младе. Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig Говорећи након хитног састанка владе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због немира који су избили пошто је полицајац у уторак убио 17-годишњака надомак Париза, Макрон је рекао да се насиље организује на Интернету.
„Понекад имамо осећај да неки од њих живе на улици, у видео-игрицама које су их отровале“, навео је Макрон говорећи о младима који су учествовали у инцидентима, преноси Гардијан.
Он је такође позвао родитеље да задрже тинејџере код куће како би се сузбили нереди, рекавши да су многи од ухапшених управо млади људи.
„Одговорност родитеља је да их задрже код куће и зато је важно, како би сви били мирни, да се родитељска одговорност може у потпуности искористити“, рекао је Макрон.
Поручио је да ништа не оправдава насиље и осудио је „неприхватљиву ситуацију“.
„Постоји неприхватљива инструментализација смрти тинејџера, због чега сви жалимо“, навео је француски председник, преноси БФМ ТВ.
Додао је да ће, уколико дође до нових нереда, бити распоређено још полицајаца на улицама Француске.
Полиција је јуче, током ноц́и, ухапсила 667 особа широм земље након насиља које је избило у Марсеју, Лиону, Поу, Тулузу и Лилу током треће ноћи протеста због убиства тинејџера алжирског и мароканског порекла кога је убио полицајац јер није зауставио аутомобил.
Zelenski naredio jačanje severnog vojnog sektora, na granici sa Belorusijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон тражи уклањање најосетљивог садржаја, позвао родитеље на одговорност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.