Завршен пројекат бесплатних обука за жене из рањивих група (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 15:01

Завршен пројекат бесплатних обука за жене из рањивих група (ФОТО)

Удружења пословних жена Србије саопштило је данас да су завршене бесплатне обуке за жене из ромске заједнице, руралних средина, самохране мајке и жртве трговином људима у циљу њиховог оспособљавања за бројне тражене занате. Фото: Танјуг/Удружење пословних жена Србије/Драгана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Добросављевић Како се наводи, трогодишњи пројекат Економско оснаживање рањивих група жена кроз бесплатне обуке за занате, прошло је укупно 350 жена из свих крајева Србије и стекло круцијална знања за покретање сопственог бизниса.
Фото: Танјуг/Удружење пословних жена Србије/Драгана Добросављевић Пројекат је реализован онлајн и офлајн уз саветодавну и финансијску подршку Немачке развојне сарадње ГИЗ.
У Удружењу пословних жена наводе да су кроз теоретски и практичан рад, предузетнице преносиле практична знања из области веб дизајна, масаже, кетеринга, посластичарства, интернет алата, предузетништва, припреме коктела и напитака на бази кафе, као и руралног туризма.
Фото: Танјуг/Удружење пословних жена Србије/Драгана Добросављевић Осим вештина везаних за саме занате, како додају, жене су добиле савете везане за покретање сопственог посла, уређење простора, маркетинг, формирање цене и друге савете везане за пословање, а њихове менторке и даље остају на располагању за савете и подршку овим вредним женама. Фото: Танјуг/Удружење пословних жена Србије/Драгана Добросављевић У саопштењу се подсећа да је глобални програм „Миграције за развој“ је био део шире иницијативе немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој, која промовише одрживу реинтеграцију повратника, останак у матичној земљи и стварање могућности за достојанствен рад и живот у њој.
Predato 104.275 komada oružja i 4.085.914 komada municije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завршен пројекат бесплатних обука за жене из рањивих група (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.