Могући узроци упале слепог црева

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 14:10

Могући узроци упале слепог црева

Нова студија која идентификује факторе ризика за педијатријску инфламаторну болест црева подстиче ближи поглед на највеће узроке инфламаторне болести црева и код одраслих. Фото: Pixabay/mohamed_hassan Инфекција Као што сте могли да претпоставите, инфекција може бити главни узрок упале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << црева. Као последица вирусних и бактеријских узрока, инфекција се може манифестовати низом уобичајених симптома као што су мучнина, повраћање и дијареја, од којих нам сваки може помоћи да утврдимо где се инфекција може појавити.
Аутоимуна стања Аутоимуне болести су компликоване. Aутоимуна болест се јавља када природни одбрамбени систем тела не може да разликује ваше сопствене ћелије од страних ћелија, што доводи до тога да тело грешком напада нормалне ћелије.
Алергије на храну Многи људи знају како се изложеност познатим алергенима може манифестовати као запаљење видљивих делова тела као што су кожа или очи… помислите копривњача или сврбеж црвених очију. Слично овим инфламаторним реакцијама, црева могу реаговати на гутање алергена у нашој храни. Уобичајени симптоми могу укључивати грчеве у стомаку, мучнину, повраћање и дијареју, што је све важно узети у обзир. Доживљавање ових симптома након узимања хране може захтевати даље испитивање са својим лекаром, а превенција упале укључује избегавање свих познатих алергена.
Лекови И лекови који се издају без рецепта и нови лекови на рецепт могу у великој мери допринети упали. Лекови који су уобичајени као ибупрофен могу да изазову повреде и упалу, заједно са другим, као што су специјализованији лекови за нпр. хемотерапију или терапију инхибиторима имуних контролних тачака, што може изазвати нежељене ефекте које видимо у цревима, укључујући упалу. Нежељени ефекти лекова су веома чести, али људи често не праве везу између симптома и нових лекова. Обратите пажњу на своје тело увођењем нових лекова.
Nije ih lako prepoznati: Ovo su simptomi nedostatka vitamina C kod dece

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Могући узроци упале слепог црева се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.