Зеленски се састао са Гретом Тунберг и радном групом за санирање еколошке штете

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 11:17

Зеленски се састао са Гретом Тунберг и радном групом за санирање еколошке штете

Украјински председник Володимир Зеленски састао се у Кијеву са шведском активисткињом за заштиту животне средине Гретом Тунберг и истакнутим европским личностима које формирају радну групу за санирање еколошке штете настале због руске инвазије. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Press Office via AP До састанка у главном граду Украјине дошло је у четвртак у тренутку док су борбе трајале широм земље, пренео је АП.
Зеленски је рекао да је формирање групе „веома важан сигнал подршке Украјини“.
Тунберг је током састанка изнела тврдњу да руске снаге намерно гађају цивиле и њихове домове и уништавају животну средину.
Циљеви радне групе су процена еколошке штете проузроковане ратом, формулисање механизама за позивање Русије на одговорност и предузимање напора за обнављање еколошких система у Украјини. У радној групи за животну средину су Тунберг, бивша потпредседница шведске владе Маргот Волстром, потпредседница Европског парламента Хајди Хаутала и бивша председница Ирске Мери Робинсон.
Зеленски се састао и са бившим потпредседником САД Мајком Пенсом који је посетио Кијев.
Пенс, заговорник подршке САД Украјини, кандидује се за републиканску номинацију за председника 2024.
„Ценимо што су обе главне америчке странке, републиканска и демократска, остале уједињене у подршци Украјини. И, наравно, осећамо снажну подршку народа САД“, рекао је Зеленски Пенсу, објављено је председничком сајту.
У Москви се руски патријарх Кирил састао са кардиналом Матеом Цупијем, изаслаником Ватикана за тражење мировног решења између Русије и Украјине.
Патријарх Кирил је рекао да је веома важно да хришћанске заједнице Истока и Запада учествују у процесу помирења.
Bajden napustio emisiju pre nego što je odjavljena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски се састао са Гретом Тунберг и радном групом за санирање еколошке штете се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.