Вегетаријански оброк за школарце у Бечу

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 09:35

Вегетаријански оброк за школарце у Бечу

Од следеће школске године у свим школама са целодневним боравком у Бечу уводи се једном недељно „Veggie Day“. Фото: Pixabay/JillWellington Тог дана ће се ђацима сервирати искључиво вегетаријански оброк. Циљ је да се на тај начин у школама обрати пажња на здрав и еколошки приступ исхрани. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Тиме се такође истиче значај квалитетног оброка у школама, каже члан градског већа за образовање Кристоф Видеркер.
Након спроведене анкете одлучено је да се током наредне школске године недељно испоручи више од 200.000 порција у 208 школа са целодневном наставом. Оброк с месом се обично три пута недељно нађе на менију школараца.
Добављачи хране за школске установе и сада морају да испуне разне смернице. Поред прописаних хранљивих вредности удео органиских намирница мора да буде најмање 50 одсто. Говеђе и свињско месо морају 100 одсто да потичу из Аустрије, а пилеће месо 50 одсто. У свим школским установама се фаворизује конзумирање регионалних производа. Такође је обавеза снабдевање сезонским воћем.
Школске меније припремају нутриционисти а правило је да се врста менија не понавља током осам недеља. Детаљан избор менија врше школе.
Energetski vaučeri za građane Beča

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вегетаријански оброк за школарце у Бечу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.