Француска: Немири се проширили на веће градове током треће ноћи протеста

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 08:05

Француска: Немири се проширили на веће градове током треће ноћи протеста

У Француској су се немири проширили на веће градове током треће ноћи протеста. Док се француски председник Емануел Макрон бори да обузда растућу кризу изазвану полицијском пуцњавом током које је погинуо тинејџер алжирског и мароканског порекла који није зауставио аутомобил. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/Hubert2T Четрдесет хиљада полицајаца распоређено је широм Француске.
У Нантеру, радничкој западној периферији Париза где је у уторак убијен 17-годишњи Нахел М. демонстранти су палили аутомобиле, поставили барикаде на улице и гађали полицију.
Демонстранти су исписали „Освета за Нахела“ на фасадама зграда, а елитна полицијска јединица распоредила је оклопно возило, пренео је Ројтерс.
У центру Париза опљачкана је продавница „Нике“, а 14 људи је ухапшено.
Још 16 људи ухапшено је са украденим предметима након што су разбијени излози дуж трговачке лице Риволи, саопштила је париска полиција.
Полиција је у четвртак увече саопштила да су се полицајци суочили са новим инцидентима у Марсељу, Лиону, Поу, Тулузу и Лилу.
Видео снимци на друштвеним мрежама показују бројне пожаре широм земље. Укључујући и аутобуску станицу у предграђу северно од Париза и трамвај у источном граду Лиону.
У Марсељу полиција је испалила сузавац током сукоба са омладином, објавио је лист „Провенс“.
Локални тужилац је рекао да је приведен полицајац под формалном истрагом због убиства и да је задржан у притвору.
Karabinjeri identifikovali par koji je urezao svoja imena na zidu Koloseuma

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: Немири се проширили на веће градове током треће ноћи протеста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.