Надлежност за предлагање мандатара враћа се у руке председника Црне Горе

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jun.2023, 07:51

Надлежност за предлагање мандатара враћа се у руке председника Црне Горе

Одлука Уставног суда ратификује оно што је био став стручне јавности – да су измене закона биле противне Уставу, сада имамо чистију ситуацију, и ја поздрављам одлуку, каже Јаков Милатовић. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Уставни суд Црне Горе укинуо је спорне измене Закона о >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << председнику, по којима је парламент могао да предложи премијера у случају да председник не предложи мандатара за састав црногорске владе.
Након скоро годину дана Уставни суд Црне Горе укинуо је спорне измене Закона о председнику. Које је прошле године усвојила тадашња парламентарна већина. Председник Јаков Милатовић је рекао да му је драго што је та одлука коначно донета.
„Суду је требало дуго времена да је донесе. Она ратификује оно што је био став стручне јавности – да су измене противне Уставу. Сад имамо чистију ситуацију и ја поздрављам одлуку Уставног суда”, саопштио је Милатовић.
Саветник за уставни систем и правна питања доскорашњег председника државе Мила Ђукановића, Борис Бастијанчић и невладина организација Центар за демократску транзицију поднели су иницијативу за оцену уставности измена Уставном суду. Уставни одбор скупштине је суду предложио да одбаци иницијативе, оцењујући да нема основа за њихово прихватање.
Putin: Rusiji je potrebna promocija domaćih brendova na svetskom tržištu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Надлежност за предлагање мандатара враћа се у руке председника Црне Горе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.