Како се правилно замрзавају боровнице? Ово се никако не препоручује

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 13:12

Како се правилно замрзавају боровнице? Ово се никако не препоручује

Боровнице су изузетно благотворне за наше здравље, па би било добро да их имамо у домаћинству и када прође сезона. Фото: Pexels/Ylanite Koppens Ове љубичасте бобице пуне витамина и гвожђа можемо да замрзнемо, али је важно да то урадимо на прави начин.
Мада се обично замрзавају после >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прања и сушења, стручњаци не препоручују да их перемо јер се тако скида спољашњи „воштани“ слој који штити плод од бактерија.
Уместо тога, боровнице распоредите на плех који сте претходно обложили папиром за печење и оставите их два сата у замрзивачу, а затим их пакујте у кесе за замрзавање или херметичке посуде које ће очувати њихову свежину.
Најбоље би било да се конзумирају првих шест месеци после замрзавања, али можете и до десет месеци, само је важно да означите на посуди или кеси кад сте их ставили у замрзивач.
Није свеједно ни како одмрзавате боровнице. Бобице из замрзивача ставите у чинију, брзо их исперите и одмах употребите ако их користите за ледени смути. Можете их оставити да се отопе на собној температури уколико планирате да их употребите за пите, палачинке или мафине.
Fantastična žitarica koja može pomoći pri mršavljenju: Bogata je vitaminima, antioksidansima i vlaknima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се правилно замрзавају боровнице? Ово се никако не препоручује се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.