Поново се надвио дим над деловима САД услед пожара у Канади

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 11:14

Поново се надвио дим над деловима САД услед пожара у Канади

Над небом Средњег запада и истока САД поново се надвио дим услед огромних шумских пожара у Канади. Фото: Танјуг/Benjamin B. Braun/Pittsburgh Post-Gazette via AP Милиони Американаца су саветовани да ограниче активности на отвореном због лошег квалитета ваздуха, преноси Ројтерс.
Према писању агенције, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у већем делу Средњег запада је на снази упозорење о квалитету ваздуха за које се очекује да ће трајати најмање до краја дана.
Упозорења су била на снази и у Њујорку, Њу Џерсију, Пенсилванији, престоници Вашингтону, као и деловима Северне Каролине, што је довело до тога да се више од 100 милиона Американаца суочило са лошим квалитетом ваздуха.
Почетком јуна, на североистоку САД су привремено били обустављени летови због смањене видљивости услед шумских пожара у Канади, а милионима Американаца је саветовано да на отвореном носе епидемиолошке маске Н95. Дим који је тада прекрио делове САД, у једном тренутку је стигао чак и до Европе.
Према писању ЦНН-а, облаци дима су се протезали од Канаде преко Гренланда и Исланда, до Норвешке.
Пожари у Канади су већ оборили рекорде, пошто је ове године изгорела највећа површина шума.
Према писању ББЦ-а, изгорело је више од 8,1 милион хектара широм земље, што је 21 пут више од просека у последњих 10 година.
Истовремено, шумски пожари који су захватили велике делове источне и западне Канаде, ослободили су рекордних 160 милиона тона угљеника. У Канади су тренутно активна 483 шумска пожара, од којих се за 250 сматра да су ван контроле.
Blokada Skupštine grada Banjaluke; Sukob Stanivukovića i Ninkovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поново се надвио дим над деловима САД услед пожара у Канади се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.