Блокада Скупштине града Бањалуке; Сукоб Станивуковића и Нинковића

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 10:26

Блокада Скупштине града Бањалуке; Сукоб Станивуковића и Нинковића

Након што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић пре два дана прогласио председника Скупштине Града Љубу Нинковића нерадником, организовао протесте и уз помоћ грађана изнео његову столицу из канцеларије, Нинковић тврди да је реч о опструкцијама и манипулацијама јавношћу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << с јасним циљем. Фото: Градске инфо „Циљ нам је био да на ванредној седници говоримо о решењима за (водени парк) Аквану. Градоначелник није дозволио да се дође до решења, јер тако не би могао својим тајкунима да понуди земљиште“, рекао је Нинковић гостујући у Јутарњем програму РТРС.
Уколико, каже, данас не буде могао да уђе у канцеларију, сешће на степенице испред Градске управе и у 15.00 часова заказати седницу Скупштине, како би добили прилику да разматрају питање решавања кризе у Аквани. Најавио да ће наредних дана бити размотрена могућност опозива градоначелника Станивуковића.
Седница Скупштине града прекинута је пре два дана из безбедносних разлога, а јуче су закључане канцеларије које користи скупштинско руководство.
Нинковић је рекао да су на вратима канцеларија промењене браве по налогу градоначелника, чиме је онемогућен рад овог тела.
Станивуковић, пак, тврди да скупштина не жели да обавља свој посао и најављује наставак борбе.
Из Акване су саопштили да неће могући да исплаћују плате и да су од данас базени у Борику затворени. Градоначелник Станивуковић је јуче одржао други протест са својим присталицама испред Градске управе. Он тврди да 90 дана није одржана ниједна седница парламента.
Он је испред Градске управе довезао и службени аутомобил који користи Нинковић, на којем, између осталог, пише „нерадник“. „Буде ли ово ишло даље унедоглед, ићи ћемо испред странака, Владе и Палате председника. Ако то не уроди плодом, сешћу испред Градске управе и штрајковати док се не реши питање Бањалуке“, поручио је Станивуковић, пренелис у бањалучки медији.
Putin u Dagestanu: Zapad izgubio ruske turiste zbog rusofobije, razvijamo domaće centre i infrastrukturu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блокада Скупштине града Бањалуке; Сукоб Станивуковића и Нинковића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.