Није их лако препознати: Ово су симптоми недостатка витамина Ц код деце

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 10:25

Није их лако препознати: Ово су симптоми недостатка витамина Ц код деце

Како објашњавају педијатри, недостатак витамина Ц код деце доводи до крхких крвних судова, што може резултирати крварењем десни, крварењем из носа и модрицама. Такође, доводи до смањене производње колагена у кожи и костима, успоравајући зарастање рана. Фото: Pexels/Rambet Ioana Најчешћа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доб у којој се примећују знакови недостатка витамина Ц је између шест месеци и шест година.
У почетку су могући, помало, нејасни симптоми – попут хроничне дијареје, раздражљивости или необјашњивог и наглог губитка апетита – а тада долази и до губитка килограма.
Како се недостатак погоршава, деца се суочавају са крварењем и појавом модрица. Губитак косе, болови у рукама и ногама, нелагода у зглобовима, умор, такође, су последице недостатка витамина Ц.
Ако се не препозна на време, недостатак витамина Ц код деце може дугорочно утицати на њихов раст, а дете се суочава са честим здравственим проблемима.
Trik dobrih restorana koji čini hranu boljim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Није их лако препознати: Ово су симптоми недостатка витамина Ц код деце се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.