Нетанјаху одустаје од најспорнијег дела реформе правосуђа

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 09:23

Нетанјаху одустаје од најспорнијег дела реформе правосуђа

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је да ће одустати од најспорнијег дела своје реформе правосуђа, који би омогућио националном парламенту да поништи пресуде Врховног суда. Фото: Танјуг/AP/mir Cohen/Pool Photo Због ове реформе у Израелу су се од јануара одржавали протести >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јер је реч о једној од последњих кочница које је правосуђе у Израелу наметало извршној власти.
Бењамин Нетанјаху је у разговору за Волстрит џорнал рекао да ће ревидирати још један контроверзни елемент планиране реформе који би владајућој коалицији дао овлашћење да именује судије, додавши да није сигуран како ће изгледати измењена верзија.


„Пажљив сам на пулс јавности и на оно што мислим да ће проћи“, рекао је Нетанјаху.
Да подсетимо, један од разлога због којих је Нетанјаху дуго инсистирао на овој реформи је и тај што би се тиме уклонила могућност правосуђа да њега кривично гони због читавог низа корупционашких афера у које је наводно умешан.
Говорећи о Украјини, израелски премијер је одбацио позиве да се придружи напорима Запада да наоружа Украјину, додавши да је и он забринут због јачања војних веза Русије и Ирана. Он је, истовремено, нагласио да су Сједињене Државе и даље кључни савезник Израела.
Прошле недеље израелски посланици су започели расправу о закону који би ограничио овлашћења Врховног суда, што је поново оживело контроверзну реформу правосуђа која је довела до масовних протеста.
Израел оптужио Иран да теретне бродове претвара у „терористичке базе“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанјаху одустаје од најспорнијег дела реформе правосуђа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.