Зеленски: Очекујем да ће Украјина добити јасан сигнал о будућности у НАТО-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 09:01

Зеленски: Очекујем да ће Украјина добити јасан сигнал о будућности у НАТО-у

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је током састанка са председником Пољске Анџејем Дудом и председником Литваније Гитанасом Науседом у Кијеву, да очекује да ће Украјина на самиту НАТО-а у Виљнусу у јулу добити јасан сигнал о својој будућности у Алијанси. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP/Andrew Kravchenko
„Ако Алијанса жели да буде моћна и не види своје постојање без Украјине, требало би да добијемо бар неки модалитет наше будућности у НАТО-у, неке конкретне ствари… Не говоримо о чланству данас, разумемо да током рата не можемо постати чланица НАТО-а, али морамо добити уверавања да ћемо после рата бити. И управо то је сигнал који желимо да добијемо да ће Украјина након рата бити чланица НАТО-а“, поручио је Зеленски на заједничкој конференцији за новинаре, јавља Укринформ.
Зеленски је изразио захвалност за вођство Варшаве у стварању тенковске коалиције и активно учешће у коалицији бораца.
У разговору са Гитанасом Науседом, украјински председник се захвалио Литванији на одлуци да купи два лансера НАСАМС за пребацивање у Украјину.
Како преноси Украјинска агенција, данас су у ненајављену посету Кијеву допутовали председници Пољске и Литваније.

Орбан: Украјина није суверена држава, о исходу рата одлучиваће САД

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Очекујем да ће Украјина добити јасан сигнал о будућности у НАТО-у се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.