Иран тужио Канаду пред Међународним судом правде за кршење државног имунитета

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 08:52

Иран тужио Канаду пред Међународним судом правде за кршење државног имунитета

Иран је у среду пред Међународним судом правде (МСП) поднео тужбу против Канаде због наводног кршења државног имунитета, тако што је Иран означила као спонзора тероризма. Фото:WikimediaCommons/TELLURIDE 749
Званични Техеран наводи да је Канада „дужна да поштује јурисдикцијски имунитет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који Иран ужива, у складу са међународним правом“, као и да не треба дозволити грађанске тужбе против Ирана „због наводне подршке тероризму“, преноси АП.

Додаје се и да Канада не би требало да дозволи својим судовима да признају стране пресуде у случајевима тероризма који су повезани са Ираном, те да нема право да заплењује иранску имовину.
Међу канадским случајевима наведеним у писаном поднеску Ирана је и одлука Вишег суда Онтарија да је рушење украјинског авиона ПС752 8. јануара 2020. године од стране Ирана „чин тероризма“.
Означавање обарања као терористички чин омогућило је групи породица да заобиђу правни имунитет Ирана и траже компензацију за своје губитке.
Орбан: Украјина није суверена држава, о исходу рата одлучиваће САД

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран тужио Канаду пред Међународним судом правде за кршење државног имунитета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.