Путин у Дагестану: Запад изгубио руске туристе због русофобије, развијамо домаће центре и инфраструктуру

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 07:24

Путин у Дагестану: Запад изгубио руске туристе због русофобије, развијамо домаће центре и инфраструктуру

Запад се својом русофобијом и антируским санкцијама прецртао са листе атрактивних туристичких дестинација за Русе и трпи губитке, изјавио је данас у Дербенту руски председник Владимир Путин. Фото: Танјуг/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo
„Последњих година код нас се активно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << развија домаћи туризам, динамика је веома добра. Наравно, своју улогу су одиграли и спољни фактори свакакве санкције и ограничења од стране власти неких држава, русофобија коју они подстичу“, рекао је Путин на скупу о развоју туризма у Северно-кавкаском федералном округу.

Наиме, додао је Путин, “они су се сами прецртали са листе туристичких дестинација које су привлачне руским грађанима и тиме губе и приходе и углед и поверење својих партнера, преносе РИА Новости.
„За дугорочни развој туризма Русија има огроман потенцијал – културни, природни и рекреативни“, истакао је Путин. „Главно је да наша туристичка индустрија достиже нови ниво, повећава атрактивност, активно се промовише развој саобраћајне инфраструктуре, одмаралишта, хотела, ресторана и кафића, унапређење јавних простора“, рекао је Путин.
Велики број предузетничких иницијатива и пројеката реализује се у овој области, и све више људи бира Русију као место за одмор, додао је председник. Према његовим речима, заједнички задатак и државе и руског бизниса је да обезбеде раст квалитета туристичких услуга и инфраструктуре и да теже највишим стандардима.
„Важно је да Русија има све за дугорочан, сигуран, ефикасан развој сектора туризма… Ово је огроман историјски, културни, природни, рекреативни потенцијал. У погледу разноликости природних и климатских услова, ми можда уопште немамо конкуренцију у свету, рекао је он.
„Развој инфраструктуре за домаћи и страни туризам у Русији иде добрим темпом, али је важно да се не одступа од постављених циљева и планова“, рекао је Путин. „Раст домаћег туризма показује рекордне нивое у Дагестану, захваљујући културним атракцијама и природи региона“, истакао је председник Русије.
„Раст домаћег туризма овде, у Дагестану, посебно у Дербенту, показује рекордне нивое. Поред овога што сам рекао, говорио сам о древном пореклу и Дагестана и Дербента, о културним знаменитостима, али ту је и невероватна природа и многе друге атракције“, додао је.
Руски лидер је такође указао на традицију кавкаског гостопримства везану за локална пића, чија се производња активно развија.
Током посете Дагестану, Путин је посетио је Џума џамију у Дербенту, која се сматра једном од најстаријих на свету, где му је уручен Куран.
Поклон шефу државе уручио је помоћник муфтије Републике Дагестан Запир Салимов.
Хвала вам пуно на овом поклону. Он ће сигурно наћи место које му припада у Кремљу, захвалио се Путин .
Шојгу: Русија види Кубу као свог кључног савезника у карипском региону

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин у Дагестану: Запад изгубио руске туристе због русофобије, развијамо домаће центре и инфраструктуру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.