Блинкен: Због немира на Западној обали много теже за Израел да нормализује односе

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 20:05

Блинкен: Због немира на Западној обали много теже за Израел да нормализује односе

Немири на Западној обали, где је у порасту насиље између јеврејских досељеника и Палестинаца, чине циљ Израела да нормализује односе са Саудијском Арабијом „много тежим, ако не и немогућим“, изјавио је данас државни секретар САД Ентони Блинкен. Фото: Танјуг/Korhonen/Lehtikuva via AP „Рекли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо нашим пријатељима и савезницима у Израелу да ће, ако гори ватра у њиховом дворишту, бити много теже, ако не и немогуће, продубити постојеће споразуме, као и проширити их потенцијално на Саудијску Арабију“, рекао је Блинкен, преноси Ројтерс.
Додао је да САД, као „најближи пријатељ и савезник Израела“, сматрају да то није у интересу Израела, између осталог, због „практичних последица“.
Бела кућа је раније ове недеље саопштила да се противи одлуци израелских власти да одобре изградњу насеља на Западној обали.
Erdogan i Šolc razgovarali o situaciji u Rusiji i članstvu Švedske u NATO-u

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Због немира на Западној обали много теже за Израел да нормализује односе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.