Вучић: Ова обилазница нас буквално спасава, значи више саобраћаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 19:56

Вучић: Ова обилазница нас буквално спасава, значи више саобраћаја

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да имамо велико такмичење у прихватању саобраћаја из европских земаља и да ће Србија, док Бугарска и Румунија не изграде мост на Дунаву, моћи да буде атрактивна за све што иде ка Турској. Фото: Танјуг/Раде Прелић Он је то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао на отварању обилазнице око Београда и додао да је важно да се изгради што више. „Ова обилазница нас спасава буквално. Она је спас, живот нам значи јер ћемо прихватати још више саобраћаја, чиме ће много више новца бити у каси за изградњу путева“, рекао је он.
Према његовим речима, изгубили смо 25 година за изградњу обилазница, 35 година за 65 одсто обилазница.
„Ја то питање поставим некад због вас, али ја то пратим на дневном нивоу, знам шта је то. Имате породице које су фер, али онда се појави један који не живи ту, али би хтео да наплати све што може“, рекао је он, говорећи о процесу експропријације.
Вучић је додао да зна сваки проблем, али да не може да утиче на судске одлуке. Додао је да је за све ово обезбеђено финансирање, “али да се мучимо да нађемо финансије за ‘смајли'“.
„Европа неће да финасира путеве, само пруге. Хоћемо да индустријализујемо земљу. Милион ствари морате да решите. Не заборавите да градимо Фрушкогорски коридор што је спас за Фрушку гору, Нови Сад, Сремски округ“, рекао је он и рекао дас је део обилазнице око Авале много лепо урађен и да су нам тунели као у Аустрији и Швајцарској.
Рекао је и да би требало одати признање Милутину Мркоњићу, Слободану Милошевићу, Борису Тадићу, Драгану Ђиласу и свима који су макар неку мрву изградили.
„О томе ће историја говорити, али свакоме ко је нешто покушао треба одати признање“, рекао је Вучић.
Он је рекао и “да је једина будала у Србији“ која говори каква је катастрофална гдешка направљена у вези са одлуком о ископавању литијума.
„То је највећа пропуштена прилика. Сутра да неко скупи храбрости и каже променио сам одлуку, то је пропуштених пет, шест година. То су нас убиле две спољне службе, ко сома на дурдубак нас упецали и још да се радујемо како смо победили, а испали смо најглупљи на свету. Зауставили смо убрзани раст Србије, ишли би као ракета у небо“, рекао је Вучић и додао да ће књигу једног дана написати “како стране службе регулишу да Србија не искочи у региону“.
Vučić se sa predstavnicima medija vozi obilaznicom oko Beograda do Bubanj Potoka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Ова обилазница нас буквално спасава, значи више саобраћаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.