Гашић у Краљеву обишао јединице Жандармерије поводом Дана те јединице

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 19:11

Гашић у Краљеву обишао јединице Жандармерије поводом Дана те јединице

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас, поводом Дана „Жандармерије“, одред те јединице у Краљеву, и истакао да су њени припадници један од најважнијих стубова у систему безбедности Србије. Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије Са Гашићем је у обиласку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одреда био и директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић.
„Поносан сам на висок ниво и степен професионализма, морала, одлучности са којима одмах приступате сваком задатку који пред вас стави држава Србија. А вама се не дају лаки задаци. Идете тамо где је најтеже и где су потребни најхрабрији и најобученији“, рекао је Гашић.
Додао је да држава цени њихову посвећеност и њихово залагање.
„Уз велику подршку и помоћ председника Србије Александра Вучића опремамо вас да равноправно рамо уз раме можете да станете уз европске и светске елитне полицијске јединице“, истакао је Гашић. Нагласио је да је безбедносна ситуација на КиМ довољно компексна да Србију стално држи на опрезу.
„Знам колико сви заједно волимо Србију, да желимо да нам деца и потомци остану у њој у миру и заједништву, и зато немам ни минимум сумње да ћемо успети то и да и сачувамо“, казао је Гашић.
Министар је додао да се на Видовдан Србија са захвалношћу сећа и подвига и страдања српских жандарма.
„Од оних који су своје животе положили у славу и за слободу отаџбине на платоу Чукур чесме давне 1862. године у борби са турским војницима и током турског бомбардовања, до припадника данашње Жандармерије који су сопственим животима бранили безбедност Србије“, рекао је Гашић.
Додао је да је поносан на начин на који припадници Жандармерије чувају успомене не трагично страдале колеге, као и на начин на који брину о њиховим породицама и потомцима.
„Наша је обавеза да чувамо сећање и захвалност према српским херојима. Да будућа поколења учимо шта су храброст, оданост солидарност, несебичност, заједништво. Да се тиме чува безбедност наше Србије, сигурност наших грађана и спокојно детињство наше деце“, рекао је Гашић.
Командант Жандармерије, генерал Дејан Луковић захвалио је Гашићу на посети и срдачним жељама и истакао да припадници Жандармерије свакодневно показују и доказују своју храброст, и оданост Србији, обављајући све своје задатке успешно, професионално и пожртвовано.
„Од свог оснивања, па све до данашњег дана, прошли смо кроз различита искушења. Наши припадници су на различитим задацима и у различитом броју ангажовани сваког дана у години, због чега је немогуће набројати све извршене задатке“, рекао је Луковић.
Луковић је Гашићу уручио плакету за свесрдну помоћ и подршку у раду Жандармерије, и плакету директору Канцеларије за КиМ Петковићу, у знак захвалности за сарадњу и подршку Жандармерији.
Stoltenberg pozvao Beograd i Prištinu da se uzdrže od dodatne eskalacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гашић у Краљеву обишао јединице Жандармерије поводом Дана те јединице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.