Канада: Извучени остаци подморнице Титан(ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 19:06

Канада: Извучени остаци подморнице Титан(ФОТО)

Остаци олупине подморнице Титан, у чијој имплозији је погинуло свих пет путника, извучени су данас на обалу, 10 дана након несреће. Фото: Танјуг/Paul Daly/The Canadian Press via AP Како преноси Дејли Мејл, на обалу канадског града Сент Џона, извучени су комади метала, каблови и друге крхотине, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који су затим прекривени заштитним цирадама, утоварени на камионе и одвезени на даље процене и испитивања.
Фото: Paul Daly/The Canadian Press via AP Званичници су открили подручје на океанском дну са остацима подморнице, на око четири километра испод површине океана, око 500 метара удаљености од остатака Титаника, ка којем су се путници подморнице упутили.
Дејли Мејл подсећа да су након компликоване мисије потраге и спасавања, остаци подморнице откривени прошле седмице, када је саопштено да је капсула претрпела “катастрофалну имплозију“, изазвавши тако смрт свих петоро путника.
Фото: Paul Daly/The Canadian Press via AP Како се наводи, стручњаци су у више наврата указивали на безбедносне мане подморнице и истицали да пловило није погодно за огромне дубине до којих је путовало, као и да труп од карбонских влакана није погодан за ту намену.
Erdogan i Šolc razgovarali o situaciji u Rusiji i članstvu Švedske u NATO-u

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Канада: Извучени остаци подморнице Титан(ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.