Јутарња рутина за продуктиван дан: Како се правилно разбудити

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 19:02

Јутарња рутина за продуктиван дан: Како се правилно разбудити

Добар почетак дана може поставити темељ за продуктиван и успешан дан, то значи да је наша јутарња рутина изузетно важна! Свакако, истина је да нам се свима, бар једном у животу, десило да се једноставно не можемо разбудити! Фото: Војводина уживо У наставку текста представићемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вам трикове помоћу којих ћете лакше пребродити такве дане:
Устаните раније него иначе Миран почетак дана је предуслов за продуктиван дан, самим тим, устаните раније како бисте доручковали, попили кафу, прочитали књигу или нешто друго што спада под вашу јутарњу рутину.
Хидратација Након спавања, вашем телу је потребна хидратација. Препорука је да свако јутро, на празан стомак, попијете чашу воде, како бисте надокнадили изгубљено течност током ноћи. Друга алтернатива је да додате цеђени лимун у чашу воде, јер осим што је најбољи извор витамина Ц, он ће вас додатно освежити.
Физичка активност Истезање, трчање или шетња ће вам засигурно помоћи да се разбудите ујутро. Ово може бити тешко за особе које не практикују физичку активност у јутарњим часовима, али барем покушајте јер ће ваше тело бити захвално. Физичка активност доказно стимулише ослобађање ендорфина, допамина и серотонина (хормона среће)!
Хладан туш Иако може звучати изазовно, хладан туш има бројне користи за ваше здравље и разбуђивање. Туширање хладном водом има многе бенефите, осим што ћете се засигурно разбудити, он побољшава циркулацију, утиче на расположење, смањује упале и чини кожу чвршћом.
Сунчева светлост Иако спавамо у мраку, не би требали да се будимо у њему. Сунчева светлост подиже ниво серотонина у организму, што доводи до бољег сна, а самим тим и до повећања енергије током дана! Зато се потрудите да вас ујутро, поред аларма, пробуди и разбуди сунчева светлост.
Letnji favoriti: Top 7 hranljivih namirnica za tople dane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јутарња рутина за продуктиван дан: Како се правилно разбудити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.