Ердоган и Шолц разговарали о ситуацији у Русији и чланству Шведске у НАТО-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 18:08

Ердоган и Шолц разговарали о ситуацији у Русији и чланству Шведске у НАТО-у

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је данас телефоном разговарао са немачким канцеларом Олафом Шолцом, саопштено је из кабинета председника Турске. Фото: Танјуг/Bay Ismoyo/Pool Photo via AP Како се наводи, двојица званичника су разговарала о ситуацији у Русији и кандидатури Шведске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за чланство у НАТО-у, преноси Ројтерс.
Ердоган је рекао да је Шведска предузела кораке у правом смеру, алудирајући на Закон о тероризму, међутим истакао је да су присталице Радничке партије Курдистана наставиле да организују демонстрације и финансирају терористичке групе.
Према његовим речима, то је „неприхватљиво“ за Турску.
У саопштењу се додаје да су се званичници сложили да продубе сарадњу када је реч о регионалним и глобалним изазовима.
Stoltenberg za 6.jul sazvao sastanak kako bi ubedio Tursku da Švedska uđe u NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган и Шолц разговарали о ситуацији у Русији и чланству Шведске у НАТО-у се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.