Литванија: Пасош пронађен у Пригожиновој канцеларији користио његов двојник

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 16:08

Литванија: Пасош пронађен у Пригожиновој канцеларији користио његов двојник

Пасош који је пронађен током претреса канцеларија руске паравојне групе „Вагнер“, користио је двојник Јевгенија Пригожина за улазак у Литванију 2020. године, у покушају да направи скандал, саопштила је данас литванска контраобавештајна служба. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштењу се наводи да је пасош употребљен за „информациони напад“ на Литванију. Како се прецизира, циљ је био да се поткопа европска солидарност, тиме што би било протумачено да је Пригожин прекршио санкције како би посетио Литванију, преноси Ројтерс.
Чињеница да је пасош пронађен у Пригожиновој канцеларији сугерише да је и он сам био део завере.
„Литванске обавештајне службе процењују да документ доказује да су информациони напад извршили субјекти под контролом Пригожина, вероватно у договору са тајним службама руског режима“, пише у саоштењу.
Kremlj potvrdio da će u Moskvu doći papin izaslanik za mirovne pregovore

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Литванија: Пасош пронађен у Пригожиновој канцеларији користио његов двојник се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.