Шведска полиција дозволила мање демонстрације на којима ће бити спаљен Куран

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 14:01

Шведска полиција дозволила мање демонстрације на којима ће бити спаљен Куран

Шведска полиција дала је дозволу да данас буду организоване мање демонстрације испред џамије у Стокхолму, на којима ће, према најави организатора, бити поцепан и спаљен Куран, што би могло додатно да закомпликује настојање Шведске за улазак у НАТО. Фото: WikimediaCommons/Gordon Leggett Серија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << протеста у Шведској против ислама и за права Курда појачале су тензије са Турском, чија је подршка потребна Шведској да би ушла у Северноатлантску алијансу, пренео је Ројтерс.
Док је шведска полиција одбацила неколико недавних пријава за демонстрације против Курана, шведски судови су поништили те одлуке, тврдећи да крше заштићену слободу говора.
У својој дозволи за демонстрације у среду, полиција је написала да, иако то може имати спољнополитичке последице, безбедносни ризици и последице повезане са спаљивањем Курана нису такве природе да би пријаву требало одбити. Очекује се да ће у акцији учествовати само две особе, укључујући организатора Салвана Момике, који је у недавном интервјуу за шведске новине описао себе као ирачку избеглицу која жели да забрани Куран.
Турска је крајем јануара прекинула преговоре са Шведском о апликацији за улазак у НАТО, након што је Расмус Палудан, лидер данске крајње десничарске партије Тврда линија, спалио копију Курана у близини турске амбасаде у Стокхолму.
Шведски премијер Улф Кристерсон изјавио је раније данас да његова земља и даље жели да уђе у НАТО пре или на самиту у Виљнусу следећег месеца, иако није извесно да би то могло да се догоди до тада.
U napadu na Krematorsk najmanje devet poginulih (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шведска полиција дозволила мање демонстрације на којима ће бити спаљен Куран се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.