Литванија за Украјину купује од Норвешке ПВО системе НАСАМС

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 11:23

Литванија за Украјину купује од Норвешке ПВО системе НАСАМС

Литванија купује два норвешка НАСАМС ПВО лансера за Украјину, укупне вредности 9,8 милиона евра, и испоручиц́е их у року од три месеца, саопштено је данас из литванског Министарства одбране. Фото: WikimediaCommons/Ministerie van Defensie Литванија је реаговала на хитан украјински захтев да се због >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руских ваздушних удара на војне и цивилне циљеве обезбеди помоћ у јачању противваздушне одбране, саопштава литванско Министарство одбране, преноси Ројтерс.
У оквиру литванско-норвешког договора Норвешка ће испоручити опрему за одржавање ПВО лансера.
„Купујемо унапређене верзије НАСАМС ПВО ракетних система, који су у потпуности спремни за интеграцију у украјинске оружане снаге и употпуниће и проширити системе НАСАМС који се већ користе у Украјини захваљујући заједничкој норвешко-америчкој донацији“, потврдио је литвански министар одбране Арвидас Анусаускас.
Литванија ће се побринути да се, поред испоруке ПВО система НАСАМС, Украјини обезбедни и 10 оклопних траспортера типа М113.
Svi živi američki predsednici su direktni potomci robovlasnika, osim Trampa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Литванија за Украјину купује од Норвешке ПВО системе НАСАМС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.